WozOmlaag.nl

Wilt u belasting besparen? Of uw huur verlagen? Dat kan. Wij maken eenvoudig en kosteloos bezwaar tegen de opgelegde Woz aanslag. Lees dus snel verder en bespaar vele euro’s!

U ontvangt binnenkort weer de gevreesde Woz beschikking over belastingjaar 2022. Laat u niks wijs maken door uw gemeente of VNG naar aanleiding van dit krantenartikel en maak bezwaar via ons! Ieder tientje dat van de Woz waarde afgaat, scheelt u weer in uw gemeentelijke belastingen! Bezwaar maken via ons is tevens gratis! Wilt u juist een hogere Woz waarde? Ook dan kunnen wij voor u kosteloos bezwaar indienen. De vuistregel is dat iedere €10.000,- euro verlaging ongeveer gelijk staat aan €50,- teveel betaalde belasting. In deze dure tijden is het absoluut “not-done” van de overheid om maar te blijven graaien.

Volgens de Telegraaf zullen de huizenprijzen de komende 2 jaar dalen met gemiddeld 6,5%! Zullen de Woz aanslagen meedalen? Wij vragen het ons sterk af. Volgens berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zal de WOZ-beschikking dit jaar alle records breken. Op de peildatum 1 januari 2019 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde €248.000 per woning, 7,8 procent meer dan een jaar eerder. Dat is de hoogste waarde ooit en de hoogste stijging sinds jaren, volgens het CBS. De stijging is in Noord-Holland en Zuid-Holland het hoogst. In Noord-Holland steeg de gemiddelde woningwaarde met ruim 10 procent naar €318.000 per woning.

Score van 60%
De kans is groot dat de WOZ waarde van uw woning te hoog is ingeschat en wordt verlaagd middels een bezwaarschrift. Als dit het geval is bespaart u fórs op diverse gemeentelijke belastingen. Over 2021 hebben wij een score behaald van 60% aan gewonnen bezwaarschriften (en nog steeds zijn niet alle zaken afgehandeld óf liggen bij de Rechtbank). Hierbij is in vele gevallen de Woz waarde naar beneden bijgesteld. Reeds op basis daarvan zijn huiseigenaren minder Ozb belasting gaan betalen. En uiteindelijk werkt een lagere Woz waarde door in de hypotheekrenteaftrek teruggave in verband met het eigenwoning-forfait. Dus al met al is het altijd slim bezwaar te maken tegen de -veelal veel te hoge- Woz aanslagen.

Hoe wordt de WOZ bepaald
Bij het bepalen van de Woz-waarde, gaan ambtenaren van uw gemeente niet uw huis binnen om te kijken hoeveel uw woning waard is. Neen, zij maken een inschatting gebaseerd op het bezoek van een paar vergelijkbare panden en een inventarisatie van diverse gegevens over het pand en perceel, oftewel “nattevingerwerk”. Toch heeft u er belang bij dat er wél kritisch naar uw eigen woning wordt gekeken. De hoogtebepaling of inschatting van die Woz bepaalt namelijk de hoogte van verschillende belastingen en heffingen. U hoeft tegen deze heffingen niet apart bezwaar te maken, maar wel tegen de hoogte van de Woz. Als u gelijk krijgt, wordt de Woz waarde lager vastgesteld en daarmee betaalt u automatisch minder belasting en heffing.

Waardedrukkende factoren voor de Woz
Wij verzoeken u bij het invullen van het formulier om een aantal vragen te beantwoorden. Deze antwoorden hebben betrekking op het te formuleren bezwaarschrift. Een aantal factoren zijn van belang om de waarde van de Woz naar beneden te krijgen. Zo kan het zijn dat er parkeerproblemen zijn in uw woonwijk. U woont aan een zeer drukke straat. Er is overlast van hangjeugd. Uw woning heeft achterstallig onderhoud. U heeft vocht- en schimmelproblemen. Enzovoorts. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom uw Woz waarde te hoog is.

Kunt u ons de volgende vragen beantwoorden bij het aanmelden van de Woz beschikking en eventueel aanvullen met bewijsstukken zoals foto’s?

  • Achterstallig onderhoud in de woning aanwezig? Denk aan vocht- en schimmelproblemen; Of bijvoorbeeld een oude CV-ketel; -Sterk verouderde badkamer, wc of keuken; 
  • Is er scheurvorming aanwezig in de woning?
  • Belemmerende omgevingsfactoren aanwezig?U woont vlak bij een spoorweg en heeft daardoor veel geluidshinder;
    -U woont vlakbij een fabriek met stank- of geluidsoverlast tot gevolg; -U woont vlakbij een (sport)vereniging, zoals een voetbalclub; -Overlast van (hang)jeugd; -U woont aan een drukke weg; -U woont in een slechte woonwijk; -Parkeerproblemen in de wijk;
  • Is er asbest in de woning aanwezig?
  • Wat is het energielabel van de woning? Uw woning is matig tot slecht geïsoleerd;
  • Alles wat nog meer van belang is naar aanleiding van boven geschreven tekst.
Mocht één van de bovenstaande gevallen bij u bekend zijn, dan zien wij dat graag toegelicht met bewijsstukken, zodat wij die punten kunnen aanvoeren voor verlaging van de Woz waarde.

 

Koophuis, huurhuis of bedrijf?
In alle drie de situaties kunt u via ons bezwaar maken tegen de opgelegde Woz aanslag. Voor een eigenaar van een koophuis betekent verlaging van de Woz waarde, een verlaging van de onroerende zaak belasting (Ozb). Daarnaast speelt een lagere Woz waarde door in uw inkomstenbelasting. Verlaging betekent dus voor u dubbel voordeel!

In het geval van een huurwoning kan de huurder via ons bezwaar maken tegen een te hoge Woz aanslag. Een lagere Woz aanslag leidt tenslotte tot een lagere maximale huurprijs. U kunt uw verhuurder of wooncorporatie aanspreken op de te hoge huurprijs. Ook u als huurder kunt dus profiteren van een lagere Woz waarde.

Tenslotte kan het voor bedrijven ook lonen bezwaar te maken tegen de opgelegde Woz aanslag. Dit kan ook als u meerdere panden heeft.

WOZ waardeloket
Via deze website kunt u de WOZ waardes bepalen van huizen uit uw omgeving. In één oogopslag is te zien of uw waarde te hoog is vastgesteld.

Gratis bezwaar maken
U kunt via ons kosteloos bezwaar maken tegen de hoogte van de Woz aanslag. Dit moet gebeuren binnen 6 weken na ontvangst van de Woz beschikking. Het invullen van uw gegevens op onze site kost u slechts 2 minuten van uw tijd! De gemeente (lees: naheffingsambtenaar van de gemeente) heeft vervolgens tot het einde van het jaar de tijd om op uw bezwaar te beslissen.

Kosteloos?
U leest het goed! Krijgt u geheel of gedeeltelijk gelijk in de procedure en wordt uw Woz aanslag verlaagd? Dan zal de overheid de kosten van onze beroepsmatig verleende rechtsbijstand vergoeden en kost het u dus per saldo helemaal niets! Mochten wij u helaas niet kunnen helpen met een verlaging dan betaalt u ons niets voor onze diensten, “no cure, no pay” wordt dat genoemd.

Samenvattend
Het loont altijd om een professional naar uw aanslag te laten kijken. Of u nu een huurhuis heeft of koophuis, dat maakt in principe niet uit. In ruim 60% van de gevallen leidt een door ons ingediend bezwaarschrift (of beroepschrift) tot verlaging van de Woz waarde! En aangezien het u niets kost, anders dan wat invulwerk op onze website, waarom zou u dat niet proberen?

Woz formulier
Het indienen van uw aanvraag duurt ongeveer 2 minuten. Hieronder in het formulier kunt u al uw gegevens invullen die nodig zijn voor de beoordeling van het bezwaarschrift, zoals uw persoonsgegevens en een kopie van de aanslag en bewijsstukken, zoals foto’s en een eventueel eigen uitgevoerde taxatie (taxatierapport).

Dien alle Woz aanslagen apart in. U kunt dus niet alle aanslagen tegelijk aanmelden.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.