Blog: WOZ bezwaarschrift loont wel degelijk!

WOZ bezwaren

De WOZ beschikkingen komen er weer aan. Laat u niks wijs maken door uw gemeente of de VNG naar aanleiding van dit krantenartikel en maak bezwaar via Verbo Juridisch Advies! Ieder tientje dat van de WOZ waarde afgaat, scheelt u weer in uw gemeentelijke belastingen! Bezwaar maken via ons is tevens gratis!

De kans is groot (80%) dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is ingeschat en wordt verlaagd middels een bezwaarschrift. Als dit het geval is bespaart u fórs op diverse gemeentelijke belastingen.

Bij het bepalen van de WOZ-waarde, gaan ambtenaren van uw gemeente niet uw huis binnen om te kijken hoeveel uw woning waard is. Neen, zij maken een inschatting gebaseerd op het bezoek van een paar vergelijkbare panden en een inventarisatie van diverse gegevens over het pand en perceel, oftewel “nattevingerwerk”. Toch heeft u er belang bij dat er wél kritisch naar uw eigen woning wordt gekeken. De hoogtebepaling of inschatting van die WOZ bepaalt namelijk de hoogte van verschillende belastingen en heffingen. U hoeft tegen deze heffingen niet apart bezwaar te maken, maar wel tegen de hoogte van de WOZ. Als u gelijk krijgt, wordt de WOZ-waarde lager vastgesteld en daarmee betaalt u automatisch minder belasting en heffing.

U kunt via ons bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ-aanslag. Dit moet gebeuren binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ beschikking. Het invullen van uw gegevens op onze site kost u slechts 2 minuten van uw tijd!

© Geschreven door: F. Eggink – Verbo Jurdisch Advies
15 februari 2020

 

Ferdi Eggink

Juridisch adviseur E-mail ons 0681562262

Anderen bekeken ook

Zaak starten