Korting op uw Mulder verkeersboete

Het aanvechten van een verkeersboete kan lang duren. Zéér lang. Wij hebben bijvoorbeeld nog zaken op de plank liggen uit 2018 en 2019 die nog behandeld moeten worden door de kantonrechter. Normaliter duurt een procedure tot aan de kantonrechter een half jaar. In de praktijk heden ten dage duurt het uiteindelijk wel 2 jaar voor een zaak voor komt.

Zelf bezwaar indienen
Als u zelf bezwaar heeft gemaakt tegen een verkeersboete dan wordt u door justitie ontmoedigd door een standaard afwijzing. 99% van de bezwaren worden uiteindelijk door een computer standaard afgehandeld zónder dat iemand uw bezwaar heeft gelezen.

Niet gehoord?
Veelal gebeurt dit ook nog eens zonder u te horen, terwijl dit verplicht is volgens de wet. Heeft u ook zélf bezwaar gemaakt? U kunt uw zaak nog steeds aanmelden bij ons. Oók als u de beslissing van de officier al heeft ontvangen. Beroep moet worden ingediend binnen 6 weken. Heeft de officier u niet gehoord? Dan heeft u in ieder geval recht op een korting van 25% op het boetebedrag.

Korting op uw verkeersboete!

U krijgt veelal ook korting als uw zaak al járen ligt te wachten bij de kantonrechter. Meestal bedragen deze kortingen 25-50% van het boetebedrag, dat is toch mooi meegenomen. De korting kan in uiterste gevallen zelfs oplopen tot 100%!

Een rechter moet binnen een redelijke termijn uitspraak doen op een ingediend beroepschrift. Dit is namelijk geregeld in de EVRM (Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden). De redelijke termijn bedraagt 2 jaar en gaat bovendien lopen op het moment dat de boete is opgelegd. Voorheen werden er geen consequenties aan verbonden als een zaak lang op de plank bleef liggen. Tegenwoordig worden Rechtbanken wakker en wordt er steeds vaker consequenties aan verbonden.

Als de procedure 3 jaar heeft geduurd wordt inmiddels door verschillende kantonrechters een korting van 50% toegekend op de opgelegde beschikking.

Duurt een procedure langer dan 4 jaar, dan wordt 100% korting toegepast. U hoeft dan de beschikking niet meer te betalen.

Verbo, uw specialist in het aanvechten van verkeersboetes

Kortom, alle redenen om uw boete aan te vechten. Aangezien wij hier zeer gespecialiseerd in zijn raden we u aan uw zaak bij ons in te dienen zodat u alle hulp – kosteloos- van ons ontvangt die u nodig heeft. Wij kijken niet alleen inhoudelijk naar argumenten om de boete onderuit te halen, maar kijken ook op u bijvoorbeeld recht heeft op korting op uw verkeersboete.

Meld uw boete vandaag nog aan met het formulier hieronder. Dit is geheel kosteloos.

© Geschreven door F. Eggink – jurist bij Verbo Juridisch Advies, 22 mei 2023

 

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Ferdi Eggink

Juridisch adviseur E-mail ons 0681562262

Anderen bekeken ook

Zaak starten