Sinds 2008 is het mogelijk dat justitie een straf oplegt zonder tussenkomst van een rechter. Dit heet een strafbeschikking. Het openbaar ministerie heeft de afgelopen jaren duizenden mensen met zo een strafbeschikking bestraft. Veel van deze beschikkingen zijn ten onrechte opgelegd. Uit een artikel van het NRC blijkt dit.
Als u het bedrag op de strafbeschikking betaalt, erkent u het feit te hebben gepleegd en krijgt u een aantekening op uw strafblad. Indien u het niet eens bent met de strafbeschikking, is het dus van belang dat u die boete niet voldoet.
In sommige gevallen kunnen wij uw beschikking bezwaren. Denk hierbij aan het verkeerd aanbieden van vuilnis of andere relatief kleine overtredingen. Dit bezwaar, (Lees: verzet) moet worden ingediend bij de Rechtbank en dient te gebeuren binnen twee weken na ontvangst van de strafbeschikking. Wij kunnen voor u een verzetsbrief opstellen en nemen eventueel plaats op de zitting bij de Rechtbank.
Accepteert u een strafbeschikking, dan kan dit uw leven lang achtervolgen, omdat u daarmee een strafbaar feit bekent en dús een strafblad krijgt. Zonder tussenkomst van een rechter!
Wij kunnen uw strafbeschikking aanvechten tegen een tarief van €69,- per strafbaar feit. Wat houdt dit in:
-Wij proberen de strafbeschikking van uw strafblad te halen door middel van vernietiging van de boete;
-Het dossier opvragen;
-Pro forma verzetsprocedure indienen;
-Schriftelijk verweer voeren bij de rechter middels een pleidooi (deze kunt u voorlezen als wij niet ter zitting mogen verschijnen);
-Als het nodig is en toegestaan is ter zitting verschijnen.
Wij zullen per strafbeschikking beoordelen of wij deze in behandeling kunnen nemen. Neemt u daarom contact met ons op of wij ook uw strafbeschikking kunnen behandelen. U kunt uw strafbeschikking ook aanmelden als nieuwe zaak.
"*" geeft vereiste velden aan
"*" geeft vereiste velden aan