WMO

Als u langdurige zorg of maatschappelijke ondersteuning nodig heeft kunt u aanspraak maken op diverse voorzieningen die zijn geregeld in de WMO wetgeving. Met ingang van 2015 is de nieuwe WMO 2015 van toepassing en is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.

U kunt een zorgaanvraag of hulpaanvraag indienen bij uwgemeente. Vervolgens krijgt u een zogenaamd keukentafelgesprek zodat de gemeente kan beoordelen op welke voorzieningen van de WMO u aanspraak kunt maken. De gemeente kan de algemene en maatwerkvoorzieningen op drie manieren toekennen:

  • zorg in natura;
  • persoonsgebonden budget (PGB);
  • financiële vergoeding.

Gemeenten hebben op dit moment echter zelf weinig kennis over de beoordeling van de zorgbehoefte. Hierdoor worden veel verkeerde zorgindicaties afgegeven. Als gevolg van verkeerd beleid worden vaak te weinig zorg- en/of hulpuren  toegekend. Dit heeft inmiddels tot desastreuze en onnavolgbare omstandigheden geleid voor een groot aantal zorg- en hulpbehoevenden.

U kunt via ons gratis bezwaar maken tegen de WMO beschikking. Dit moet gebeuren binnen 6 weken na ontvangst van de WMO beschikking. Het invullen van uw gegevens hieronder kost u slechts 2 minuten van uw tijd!

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Ferdi Eggink

Juridisch adviseur E-mail ons 0681562262

Anderen bekeken ook

Zaak starten